Muovipinnoitus

Alucrom tarjoaa muovipinnoitusta Gävlen tuotantolaitoksella. Kohteina ovat muun muassa valopylväät ja kaiteet. Menetelmä on erinomainen vaihtoehto ankaraa kulutuskestävyyttä vaativiin kohteisiin ja äärimmäisiin olosuhteisiin. Alucrom on suorittanut muovipinnoituksella riippumattomia korroosionsuojatestejä Ruotsin teknillisessä tutkimuslaitoksessa. Muovipintoja on testattu syövyttävyysluokan C5-M:n mukaan, mikä on korroosion testauksessa nykyisin havaittu vaativin luokitus ilmastossa korroosiolle altistuville teräsrakenteille.

Testin aikana muovilla pinnoitetut kappaleet sijoitettiin kaappiin, jossa ne altistettiin ankaralle rasitukselle, jatkuvalle kosteudelle ja suurille lämpötilaeroille yli tuhanneksi tunniksi. Kaikkiin kohteisiin kohdistettiin rasitusta, joka yleensä aiheuttavat tuotteiden halkeilua, ruostetta tai hilseilyä. Pintakäsittelymenetelmänä muovipinnoitus ja kuumasinkitys tarjoavat pitkän käyttöiän.

Aiemmin muovipinnoitusta on käytetty valomastoissa. Alucromin ratkaisu tarjoaa uusia innovatiivisia ratkaisuja myös muihin ankarissa olosuhteissa oleviin kohteisiin. Etuna on myös mahdollisuus luoda visuaalisesti näyttäviä ympäristöjä. Menetelmä tarjoaa muun muassa sen, että kaiteisiin voi lisätä saman värin kuin sillan päärakenteeseen.

Menetelmässä muovi pehmenee sulamisen aikana hajottamatta kemiallista rakennetta. Menetelmä on ekologinen, koska sen käyttöikä on pitkä. Menetelmän kyky suojata metallia on pitkällä aikavälillä parempi kuin esimerkiksi märkämaalauksen. Muovin käytöllä saadaan suuria etuja metallin pinnoituksessa, kun se kestää tehokkaammin kulutusrasitusta, tarjoaa iskunkestävyyttä sekä suojaa UV-säteilyltä. Käytämme muun muassa Plascoat PPA -pinnoitusta.

Menetelmässä muovijauhe kuumennetaan metallin pintaan pitkäaikaisen ja ympäristöystävällisen korroosiosuojan saavuttamiseksi. Menetelmä tehdään termisesti eli ilman liuottimia eikä siten vaikuta ulkoiseen ympäristöön. Muovipinnoitusjärjestelmä ”MM ThermoCoat” täyttää syövyttävyysluokan C5-M ISO-12944:n vaatimukset. Akkreditoiduista testauslaitoksista on saatavana riippumattomia testiraportteja teräkselle ja kuumasinkitylle teräkselle.

Täällä suoritamme muovipinnoitusta: